Hoe zou het zijn als het in jouw loopbaan weer gaat stromen?

Toen B contact met mij opnam, vroeg zij of zij bij mij een opstelling mocht doen. Dit omdat zij voelde dat het in haar huidige leven niet meer zo stroomde. Ik stuurde haar op verzoek een aantal geschreven blogs over individuele loopbaanopstellingen, zodat zij een beeld kreeg van mijn manier van werken. Zij was hierdoor geraakt en we maakten een afspraak. Voor de zomervakantie wilde zij een opstelling doen en de zomervakantie zelf gebruiken als bezinningstijd. Zo gebeurde het dat we elkaar op een zonnige dag begin juli troffen. Omdat ik haar hulpvraag al eerder had vernomen, konden we meteen beginnen.

Wat wil zichtbaar worden?

Om te landen en meteen in het gevoel te komen, gebruik ik meestal een geleide meditatie uit de familieopstellingen, waarbij je contact kan maken met zowel de voorouders van vaderslijn als die van moeders lijn. Zij ging er meteen vol in, wat ik kon zien aan de reacties in haar lichaam. Na de geleide meditatie, die in stilte gebeurde, heb ik haar gevraagd allereerst te tekenen wat ze gewaar werd in haar lichaam. Dit kon zij heel nauwkeurig voor de geest halen zowel uit vaders als ook uit moeders lijn. Vanuit deze lichamelijke aanwijzingen zijn we floorankers gaan leggen voor deze gewaarwordingen. Omdat zij zo goed contact kon maken met haar eigen familiesysteem werd direct zichtbaar wat gezien wilde worden.

Krachtbronnen

We hebben de focus gelegd op welke kracht er door de opstelling heen naar boven wilde komen. Vanuit vaders lijn kwam er een helder inzicht naar boven namelijk een herhalend patroon. Dit patroon was herkenbaar voor haar en zij had er altijd oordelen over gehad. Door dit vanuit liefde positief te labelen kon dit transformeren naar een nieuw krachtbron; daadkracht een kwaliteit vanuit vaders lijn. Door hiervoor te buigen en het werkelijk in te nemen, ontstond een turning point. Vervolgens was zij in staat zich om te draaien naar haar eigen toekomst. Dit gaf haar zichtbaar meer body. Met één voet op vaders kwaliteit en één voet op moeders kwaliteit stond zij stevig en letterlijk op de drempel van een “nieuwe” toekomst…. De kwaliteiten speelsheid en ondeugendheid uit de vrouwenlijn mochten vroeger niet gezien worden, echter nu wel.

Toekomst

Enthousiast maakte ze een aantal stappen voorwaarts en merkte op dat ze iets wilde loslaten. Dit bleek een stroom aan creaties, nieuwe mogelijkheden en nieuwe samenwerkingsverbanden. We zijn toen letterlijk in een andere kamer beland; een kamer vol zonlicht met verschillende bureaus en veel boeken met prachtige communicatietitels. Het eindbeeld was een raam dat zij zelf opende om naar buiten te kijken.

Wil jij ook dat het weer gaat stromen in je loopbaan/ leven? Dan ben je van harte welkom om deel te nemen aan de workshop loopbaanopstellingen op 24 nov. of 18 dec ’17. Aanmelden via het contactformulier.

Deel dit bericht: