Familieopstellingen voor vrouwen met een misbruik-verleden

 Doelgroep
Vrouwen die belast zijn met (seksueel) misbruik en juist door dit belaste verleden buitenproportioneel reageren op bepaalde situaties

Er zijn heel veel vrouwen die belast zijn met (seksueel) misbruik en als gevolg daarvan worstelen met diverse thema’s. Een zo’n thema is eenzaamheid. Eenzaam als gevolg van het delen in een familie en als gevolg hiervan niet serieus worden genomen. Eenzaam omdat ze door beide ouders niet gezien of gehoord zijn. Eenzaam omdat ze er als kind alleen voorstonden en het verder ook alleen gedaan hebben. Eenzaam omdat ze niet geleerd hebben uit te reiken naar een ouder of ander.

Voor juist deze vrouwen wil ik in een veilige omgeving, samen met lotgenoten een hele dag opstellingen begeleiden waarin thema’s aan bod komen als eenzaamheid, slachtofferschap, wantrouwen, onveiligheid, angst, schuldig zijn, jezelf weggeven, gemis aan een vader/een moeder, negatief zelfbeeld, loyaal/trouw zijn aan jezelf, en seksualiteit

 

Hoe zou het zijn om samen met andere vrouwen die belast zijn met (seksueel) misbruik antwoord te krijgen op jouw vraag?
 
 • Wat is mijn verlangen?
 • Wat staat mijn verlangen in de weg?
 • Hoe neem ik afscheid van mijn slachtofferrol?
 • Wat maakt dat ik steeds over mijn grenzen ga?
 • Hoe blijf ik loyaal aan mezelf?
 • En hoe kom ik weer in contact met mijn seksualiteit ?
 • Ik wil me graag veilig voelen…
 • Na een periode van afsluiting wil ik mijn hart weer openen…
 • Hoe kan ik nemen wat mijn ouders mij gegeven hebben?
 • Wat maakt dat ik me zo eenzaam voel?
 • Hoe kom ik weer in contact met mijn gevoel?
 • Hoe kan ik vanuit eenzaamheid weer in verbinding met de ander komen?
 • Ik worstel met weinig zelfvertrouwen en een laag zelfbeeld?

 

Herken je je in een van bovenstaande voorbeelden of heb jij een andere vraag? Wil je je gesteund door andere vrouwen een dag verbonden voelen met lotgenoten ? Het mag allemaal op deze dag, want deze dag is er speciaal voor jou! Het levert je verhelderende en bevrijdende inzichten op.

Het resultaat van deze dag is allereerst een antwoord op je vraag. Een helende en transformerende werking op je ziel, waardoor er vaak een innerlijke beweging opgang komt. Verbinding met lotgenoten en vanuit een ander perspectief naar de werkelijkheid leren kijken.

Werkwijze

We werken in een kleine groep van maximaal 8 vrouwen die belast zijn met (seksueel) misbruik. We gaan aan de slag met familieopstellingen, waarin we zonder oordeel kijken,uit respect voor ieders familiesysteem. Samen met lotgenoten vinden we herkenning in elkaars thema’s. Je wordt als representant intuïtief gekozen op een thema dat in jouw familiesysteem resoneert. Dit betekent dat je vraag deels al beantwoord kan zijn door als representant in een opstelling van een ander te staan. Heb je een vraag die je graag wil opstellen of wil je alleen als representant opgesteld worden; beiden is mogelijk. Door hieronder op de link te klikken, kom je bij het contactformulier. Daar kan je aangeven wat je wensen zijn. Indien je nog niet eerder met familieopstellingen hebt gewerkt, is het raadzaam eerst als representant mee te doen.

Familieopstellingen voor vrouwelijke slachtoffers van seksueel misbruik die grip willen op emoties

Eerst komende datum 25-5-2018, omgeving Nijmegen
Aanvang: 10.00 – 17.00 uur
Kosten: € 150,-  inclusief lunch, koffie/thee, en btw
Aanmelden via deze link.