Leven vanuit je bekken

Wat zou ik graag vaker als vrouw willen stralen! Ik vind het heerlijk om van mijn vrouwelijke kracht te genieten en deze als toegevoegde waarde in te zetten. De weg die ik daarin ga is een weg van vallen en opstaan. Ooit vertelde iemand mij dat ik bang was voor mijn eigen kracht. Ik zie nu pas in dat dat echt zo is. De angst voor mijn eigen kracht houdt me regelmatig gevangen en in mijn hoofd.

Verlangen

Ik kom uit een gezin met veel mannelijke energie en ben hoofdzakelijk vanuit mannelijke energie opgevoed. Zoals zovelen heb ik het voorbeeld van mijn ouders gevolgd en ben vooral op wilskracht en doorzettingsvermogen de wereld ingegaan. Ik wist niet beter en het heeft me in ieder geval ver gebracht. Nu bemerk ik dat ik een groot verlangen heb naar het vrouwelijke in mezelf, de zachte, intuïtieve en liefdevolle kant en wil deze zo graag ontdekken. Het is als “hoofdvrouw” alleen zo verdomde moeilijk om bij mijn vrouwelijke wijsheid te komen. Ik weet dat mijn vrouwelijke wijsheid in mijn bekken schuilt, maar hoe beland ik daar? Hoe daal ik af in mijn eigen lichaam?

Vrouwelijke energie

Vorige week volgde ik als representant een workshop Levens Integratie Opstellingen en bemerkte dat ik door te representeren als vanzelf in mijn bekken belandde. Na iedere opstelling waren er drie minuten stilte om op jezelf af te stemmen. Dit hielp mij enorm om in mijn bekken te zakken. Een heerlijk gevoel. Dit is ook een van de redenen waarom ik zo graag met opstellingen werk. Gevuld met deze vrouwelijke energie ging ik beide dagen zeer tevreden naar huis.

Onderweg zijn

Eenmaal thuis kwam ik door een puberruzie direct weer in mijn hoofd. Dankbaar voor de twee dagen die me net gegeven waren en erop vertrouwend dat deze momenten mijn leven steeds meer zullen gaan vullen, moest ik denken aan een spreuk.
Je bent niet sterk door nooit te vallen. De kracht en de wijze waarop je weer opstaat telt!
Voorheen zou het einddoel mijn mannelijk streven zijn geweest. Nu zie ik het als mijn vrouwelijke kracht om de weg van vallen en opstaan liefdevol te accepteren en niet alleen het einddoel voor ogen te houden.
Hoe kom jij in je vrouwelijke kracht? Durf jij als vrouw voor 100 % te stralen? Welke weg bewandel jij daarin?

www.mitilleverheldert.nl/ familieopstellingen voor vrouwen

Deel dit bericht: