Mijn tweede piketpaal

Trouw zijn aan jezelf


Het is niet altijd zo gemakkelijk om trouw te zijn aan mezelf als dit harde consequenties met zich meebrengt. Dat bleek ook van de week toen de spreekwoordelijke druppel mijn emmer deed overlopen. Ik heb een intern besluit genomen niet meer over mijn grenzen te laten gaan. Extern heeft dit besluit directe consequenties gehad in de vorm van het beëindigen van een werkrelatie van vijf en half jaar. Moedig vond een collega, ik noem het ongewenste hulp.

Ongewenste hulp

Het rol en het klimaat waarin ik werkte hebben me de das omgedaan. Wist je dat slachtoffers van misbruik vaak in organisaties in een dader-slachtoffer rol terechtkomen? En dat ze dit zelf onbewust creëren? Je bent namelijk gewend om je als slachtoffer te gedragen. Het dadergedrag reken je je meerdere toe. En dan liggen de situaties van “misbruik” voor het oprapen….Kun je lekker schuren. Maar voor je dat door hebt, kunnen er zomaar jaren aan je voorbij gaan.

Afscheid

Mijn keuze te vertrekken voelt tweeledig. Ik ben enerzijds opgelucht dat ik uit deze rol en dit werkklimaat ben gestapt. Tegelijkertijd neem ik met pijn in mijn hart afscheid van een leuke doelgroep en leuke collegae. En van de vanzelfsprekendheid dat mijn agenda gevuld is met werk, mijn portemonnee met geld en mijn dagen met voldoening.

Persoonlijke groei

Ik neem afscheid van een mooie tijd, waarin ik geleerd heb meer en meer op mijn intuïtie en mijn kwaliteiten te vertrouwen. Ik zie nu dat ik hierin de afgelopen vijf en half jaar ben gegroeid. Ik ben mezelf meer de moeite waard gaan vinden waardoor dit jasje, lees de slachtofferrol, me nu niet meer past.

Leegte

Direct na de opluchting ontstaat de angst voor de leegte. Hoe zal ik dit gat in mijn agenda gaan vullen? Herkenbaar? Toevallig las ik van de week een stukje over afscheid. Hoe belangrijk het is om afscheid te nemen en los te komen van je vorige opdrachtgever voordat je je gaat richten op de toekomst. Daar ben ik nu dan ook druk mee bezig en het geeft een onwennig gevoel. Langzaamaan komt het vertrouwen dat door deze deur dicht te doen er ergens anders een deur opengaat. Ik geloof in een pad van groei, los van wat zich aandient. Laat de toekomst maar komen.

Welke keuzes maak jij om trouw te blijven aan jezelf? www.mitilleverheldert.nl/agenda

Deel dit bericht: