Familieopstellingen

 Doelgroep
Een op de vijf vrouwen is belast met seksueel misbruik. Juist door dit belaste verleden kunnen vrouwen buitenproportioneel reageren op bepaalde situaties in werk en loopbaan en worstelen met diverse thema’s. Als gevolg van het misbruik heb je overlevingsstrategieën gekozen om verder te kunnen gaan in het leven. Deze overlevingsstrategieën hebben je verder gebracht en dat is mooi. Zodra jouw strategieën je in de weg gaan zitten, ontstaat er een dilemma. Wat blijkt? Je hebt bijvoorbeeld geleerd het alleen te doen en niet meer uit te reiken naar anderen. Als gevolg hiervan voel je je eenzaam door het in stilte dragen van jouw familiegeheim. Eenzaamheid kan zijn ontstaan als dit geheim in jouw familie er voor gezorgd heeft dat je nu buitengesloten wordt. Of doordat je ouders je in het misbruik niet gezien of gehoord hebben en je er als volwassen vrouw alleen voorstaat. Misbruik leef je zonder dat je het door hebt. Het zit verweven in al je cellen en je komt het daardoor vaker tegen dan je lief is.

Voor alle vrouwen die belast zijn met seksueel misbruik wil ik in een veilige sfeer, samen met lotgenoten een dag familieopstellingen begeleiden, waarin thema’s aan bod komen als: eenzaamheid, slachtofferschap, onveiligheid, angst, je schuldig voelen, jezelf weggeven, gemis aan een vader/ moeder, negatief zelfbeeld, loyaal/trouw zijn aan jezelf/erkenning en je eigen seksualiteit

Hoe zou het zijn om samen met andere vrouwen die belast zijn met seksueel misbruik antwoord te krijgen op jouw vragen?
 • Wat is mijn verlangen?
 • Wat staat mijn verlangen in de weg?
 • Hoe neem ik afscheid van mijn slachtofferrol?
 • Wat maakt dat ik steeds over mijn grenzen ga?
 • Hoe blijf ik loyaal aan mezelf?
 • En hoe kom ik weer in contact met mijn seksualiteit ?
 • Ik wil me graag veilig voelen…
 • Na een periode van afsluiting wil ik mijn hart weer openen…
 • Hoe kan ik nemen wat mijn ouders mij gegeven hebben?
 • Wat maakt dat ik me zo eenzaam voel?
 • Hoe kom ik weer in contact met mijn gevoel?
 • Hoe kan ik vanuit eenzaamheid weer in verbinding met de ander komen?
 • Ik worstel met weinig zelfvertrouwen en een laag zelfbeeld?

 

Herken je je in een van bovenstaande voorbeelden of heb jij een andere vraag? Wil je je gesteund door andere vrouwen een middagdag verbonden voelen met lotgenoten ? Het mag allemaal op deze dag, want deze dag is er speciaal voor jou! Het levert je verhelderende en bevrijdende inzichten op.

Het resultaat van deze dag is allereerst een antwoord op je vraag. Een helende en transformerende werking op je ziel, waardoor er vaak een innerlijke beweging opgang komt. Verbinding met lotgenoten en vanuit een ander perspectief naar de werkelijkheid leren kijken.

Werkwijze

We werken in een kleine groep van maximaal 8 vrouwen die belast zijn met seksueel misbruik. We gaan aan de slag met familieopstellingen, waarin we zonder oordeel kijken,uit respect voor ieders familiesysteem. Samen met lotgenoten vinden we herkenning in elkaars thema’s. Je wordt als representant intuïtief gekozen op een thema dat in jouw familiesysteem resoneert. Dit betekent dat je vraag deels al beantwoord kan zijn door als representant in een opstelling van een ander te staan. Heb je een vraag die je graag wil opstellen of wil je alleen als representant opgesteld worden; beiden is mogelijk. Door hieronder op de link te klikken, kom je bij het contactformulier. Daar kan je aangeven wat je wensen zijn. Indien je nog niet eerder met familieopstellingen hebt gewerkt, is het raadzaam eerst als representant mee te doen.

Opstellingen voor misbruikte vrouwen die grip willen op emoties

Eerst komende datum 25-10-2018, omgeving Nijmegen
Aanvang: 13.00 – 17.00 uur
Kosten: € 75-  inclusief koffie/thee,excl btw
Aanmelden via deze link.