Familieopstellingen

 Doelgroep
Een op de vijf vrouwen is belast met seksueel misbruik. Juist door dit belaste verleden kunnen vrouwen buitenproportioneel reageren op bepaalde situaties in werk en loopbaan en worstelen met diverse thema’s. Als gevolg van het misbruik heb je overlevingsstrategieën gekozen om verder te kunnen gaan in het leven. Deze overlevingsstrategieën hebben je verder gebracht en dat is mooi. Zodra jouw strategieën je in de weg gaan zitten, ontstaat er een dilemma. Wat blijkt? Je hebt bijvoorbeeld besloten het alleen te doen omdat je niet geleerd hebben uit te reiken naar een ouder. Als gevolg hiervan voel je je eenzaam door het in stilte dragen van jouw familiegeheim. Je kan je ook eenzaam voelen omdat het delen van dit geheim in jouw familie er voor gezorgd heeft dat je nu buitengesloten wordt. Eenzaamheid kan ook zijn ontstaan omdat beide ouders je in het misbruik niet gezien of gehoord hebben en je er als volwassen vrouw alleen voorstaat.  

Voor alle vrouwen die belast zijn met seksueel misbruik wil ik in een veilige omgeving, samen met lotgenoten een dag familieopstellingen begeleiden waarin thema’s aan bod komen als eenzaamheid, slachtofferschap, wantrouwen, onveiligheid, angst, schuldig zijn, jezelf weggeven, gemis aan een vader/een moeder, negatief zelfbeeld, loyaal/trouw zijn aan jezelf/ je eigen seksualiteit en erkenning.

 

Hoe zou het zijn om samen met andere vrouwen die belast zijn met seksueel misbruik antwoord te krijgen op jouw vragen?
 
 • Wat is mijn verlangen?
 • Wat staat mijn verlangen in de weg?
 • Hoe neem ik afscheid van mijn slachtofferrol?
 • Wat maakt dat ik steeds over mijn grenzen ga?
 • Hoe blijf ik loyaal aan mezelf?
 • En hoe kom ik weer in contact met mijn seksualiteit ?
 • Ik wil me graag veilig voelen…
 • Na een periode van afsluiting wil ik mijn hart weer openen…
 • Hoe kan ik nemen wat mijn ouders mij gegeven hebben?
 • Wat maakt dat ik me zo eenzaam voel?
 • Hoe kom ik weer in contact met mijn gevoel?
 • Hoe kan ik vanuit eenzaamheid weer in verbinding met de ander komen?
 • Ik worstel met weinig zelfvertrouwen en een laag zelfbeeld?

 

Herken je je in een van bovenstaande voorbeelden of heb jij een andere vraag? Wil je je gesteund door andere vrouwen een dag verbonden voelen met lotgenoten ? Het mag allemaal op deze dag, want deze dag is er speciaal voor jou! Het levert je verhelderende en bevrijdende inzichten op.

Het resultaat van deze dag is allereerst een antwoord op je vraag. Een helende en transformerende werking op je ziel, waardoor er vaak een innerlijke beweging opgang komt. Verbinding met lotgenoten en vanuit een ander perspectief naar de werkelijkheid leren kijken.

Werkwijze

We werken in een kleine groep van maximaal 8 vrouwen die belast zijn met seksueel misbruik. We gaan aan de slag met familieopstellingen, waarin we zonder oordeel kijken,uit respect voor ieders familiesysteem. Samen met lotgenoten vinden we herkenning in elkaars thema’s. Je wordt als representant intuïtief gekozen op een thema dat in jouw familiesysteem resoneert. Dit betekent dat je vraag deels al beantwoord kan zijn door als representant in een opstelling van een ander te staan. Heb je een vraag die je graag wil opstellen of wil je alleen als representant opgesteld worden; beiden is mogelijk. Door hieronder op de link te klikken, kom je bij het contactformulier. Daar kan je aangeven wat je wensen zijn. Indien je nog niet eerder met familieopstellingen hebt gewerkt, is het raadzaam eerst als representant mee te doen.

Opstellingen voor misbruikte vrouwen die grip willen op emoties

Eerst komende datum 21-9-2018, omgeving Nijmegen
Aanvang: 13.00 – 17.00 uur
Kosten: € 75-  inclusief lunch, koffie/thee,excl btw
Aanmelden via deze link.