Therapeut, trainer en systemisch coach en trainingsactrice

 

Mitille de Wolf

Missie

Het is mijn missie anderen te faciliteren en te begeleiden bij het vrijer en liefdevoller in het leven te staan, de verbinding met zichzelf te vinden en te aanvaarden, zodat ook de liefdevolle verbinding met de ander kan ontstaan.

 

Mijn verhaal

In iedere familie worden onbewust patronen doorgegeven, waardoor het ene systeem meer belast is dan het andere. Als jong kind heb ik een antenne ontwikkeld voor onveiligheid. Dit heeft mij er als kind toe bewogen me terug te trekken en me als het ware onzichtbaar te maken. Ik ben een ster geworden in me aanpassen en afstemmen op de ander. Een handige kwaliteit overigens, maar door het niet leven van mijn eigen verlangens kreeg ik fysieke klachten en depressieve gevoelens.

 

Wandelend hoofd

Ken je dat gevoel dat je een wandelend hoofd bent en geen contact durft te maken met je onderdrukte gevoelens uit angst voor de heftigheid daarvan? Gevoelens van eenzaamheid, verdriet en afgesloten zijn die je als klein kind gevoeld hebt en ergens heel ver weg hebt gestopt. Een wandelend hoofd als overlevingsstrategie zorgt ervoor dat je de verbinding met jezelf niet hoeft aan te gaan, laat staan een liefdevolle verbinding met een ander. Iedere overlevingsstrategie brengt iets positiefs. Mij heeft hard werken en doorzettingsvermogen veel kennis en kunde opgeleverd.

 

Zoektocht

Mijn persoonlijke zoektocht naar identiteit, authenticiteit en bestemming begon al vroeg in mijn puberteit. Deze zoektocht verliep via verschillende therapieën, familieopstellingen, haptonomie en spiritualiteit. Door het bewandelen van deze weg ben ik me bewust geworden van mijn onbewuste gedragspatronen en leerde ik keer op keer liefdevol naar mezelf te kijken. Ik heb de verbinding met mezelf weer gevonden. 

 

Jouw verhaal

Ieder mens heeft zijn eigen familieverhaal. Wellicht herken je je voor een deel in mijn verhaal, misschien is het voor jou net even anders. Ik breng je in contact met dat wat in jouw familieverhaal zichtbaar wil worden zodat je een stap dichterbij jezelf komt. Ik faciliteer en begeleid je bij het vrijer en liefdevoller in het leven te staan en de verbinding met jezelf weer te vinden en te aanvaarden.

 

Loopbaan

Als afgestudeerd dramatherapeut en opgeleid gedragstrainer ben ik 11 jaar werkzaam geweest in profit en non-profitorganisaties. Vanaf 2000 ben ik me gaan verdiepen en professionaliseren in familieopstellingen. De rode draad in leven en loopbaan is een ontdekkingstocht van persoonlijke ontwikkeling, bewustwording en groei.

 

Professionalisering

Als ZZP-er ben ik verbonden met andere zelfstandigen. We houden elkaar scherp in systemische intervisie groepen en netwerken. Om mezelf te blijven ontwikkelen en specialiseren, volg ik regelmatig opleidingen en workshops waarvan in 2018 traumaseksualiteit. Daarnaast ben ik acht jaar lid van een wekelijkse bewustwordingsgroep, waarin thema’s van het leven aan de orde zijn en worden opgesteld.

Diensten 
Referenties