Vrouwelijkheid

 

 

 

 

 

 

 

Wat de afgelopen week het meeste indruk op me heeft gemaakt is het effect van mijn vrouwelijkheid op het gedrag van mannen. Als ervaringsdeskundige van seksueel misbruik daal ik niet automatisch iedere dag af in mijn bekken om te genieten van mijn eigen vrouwelijkheid en sensuele kracht. Tijdens een workshop familieopstellingen stond ik onverwachts mijn vrouwelijkheid te aanschouwen. Ik was verheugd haar te zien en heette haar van harte welkom. In een mum van tijd stroomde mijn vrouwelijkheid als een fijne energie in mijn bekken. Ik genoot ervan en voelde me gelukkig. En terwijl ik innerlijk met volle tuigen genoot, zond ik een geur uit die verschillende mannen aantrekkelijk vonden. Mijn vrouwelijkheid had mannelijkheid aangezet.

In de war

Een logisch gevolg en op zich niet vervelend, totdat ik me op een gegeven moment bewust werd van een seksuele energie. Kennelijk zond mijn vrouwelijkheid ook nog een andere boodschap uit. Een boodschap waarvan ik me tot dan toe niet bewust was. Ik raakte in de war van deze seksuele energie en stond er tegelijkertijd voor open. Toch kon ik het geheel niet een twee drie plaatsen.

Verlangen

Deze ervaring heeft mij aan het denken gezet en in de spiegel van mijn ziel laten kijken. Ik zag mezelf als klein meisje die door een seksueel trauma niet in staat is geweest op een normale manier haar eigen seksualiteit te leven. Er zit een kinderlijk behoeftig verlangen in een volwassen vrouwelijk lijf. Dit verlangen wil gezien en erkend worden. Het vraagt om troost, warmte, liefde, aandacht en begrenzing.

Wil je onderzoeken wat jouw verlangen is? Op 25 oktober is hiervoor een mogelijkheid in groepsverband. Wil je liever een persoonlijk consult? Klik op onderstaande link voor meer informatie: www.mitilleverheldert.nl/familieopstellingen

 

Deel dit bericht: